Meer kans op slagen met een Rijopleiding in Stappen

De Rijopleiding in Stappen (RIS) is een moderne rijopleiding. Met een fors hoger slagingspercentage dan de reguliere rijopleiding. Bovendien toont onderzoek aan dat je als bestuurder veiliger het verkeer in gaat.

De Rijopleiding in Stappen werkt met een stappenplan, aan de hand van zogenaamde handelingsscripts (handige gebruiksaanwijzingen). Op je leerlingkaart kun je je voortgang stap-voor-stap volgen. Je weet dus waar je aan toe bent.

Waarom Rijopleiding in Stappen?
Beginnende bestuurders zijn veel te vaak betrokken bij verkeersongelukken. Onderzoek heeft uitgewezen dat de onervaren chauffeur, na het volgen van de Rijopleiding in Stappen, veiliger het verkeer in gaat. Bovendien heeft deze opleiding een veel hoger slagingspercentage dan de reguliere rijopleiding.

Hoe werkt de Rijopleiding in Stappen ?
De naam zegt het eigenlijk al. Bij de Rijopleiding in Stappen ga je steeds een stap verder, als je de vorige stap goed genoeg beheerst.
In totaal doorloop je vier modules. Iedere module sluit je af met een toets.
De eerste en tweede toets wordt afgenomen door een RIS-instructeur van je eigen vertrouwde rijschool. De derde toets leg je af bij het CBR. Kun je alvast wennen aan de examensituatie. De RIS-examinator geeft je tips ter verbetering.

Hij stelt ook vast of je prestaties overeenkomen met je vorderingen op de leerlingkaart. Zo kunnen in een vroeg stadium zaken bijgesteld worden. In de derde toets kun je bovendien vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen op je praktijkexamen. Je RIS-instructeur is altijd bij deze toetsen aanwezig; hij vergelijkt je prestaties met die tijdens je rijlessen. De vierde en laatste toets is het praktijkexamen. Ook al heb je meerdere toetsen, de Rijopleiding in Stappen duurt meestal niet langer dan een reguliere opleiding. Soms gaat het door de goede opbouw zelfs sneller! Goed om te weten.

Modules

*In de derde toets, de tussentijdse toets (TTT), kun je vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen van het praktijkexamen.

Leerlingkaart schept duidelijkheid
In de Rijopleiding in Stappen krijg je je eigen lesboek met daarin je leerlingkaart. Daarop houdt de instructeur je vorderingen precies bij. Zo kun je zelf zien wat je beheerst, en waaraan je nog moet werken. Duidelijkheid dus. En als je klaar bent voor het examen, weet je dat ook zeker. Het staat zwart op wit, stap-voor-stap. Dat helpt je de zenuwen in bedwang te houden.

Autorijschool S.Klijn Autorijschool in Tilburg
Terrahof 28 51.5916497, 4.9876180 06-42124760
Tilburg